18.9.2018. 14:53
0
"Dženan Memić je bio moj prijatelj, mi smo i komšije. Nekako se ponadam, evo ga, krenulo je, to je to, slučaj će se riješiti, međutim, uvijek se nekako sasiječe"
Polumaratonac i humanista Mahir Mujić je u proteklom periodu pažnju javnosti privukao uspješnom humanitarnom akcijom za pomoć oboljeloj djevojčici iz Bihaća Dalal Omerović.

Osim toga ovom akcijom dao je podršku porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Nakon što je za četiri dana istrčao trku od Sarajeva do Banja Luke, u kojoj je za potrebe liječenja djevojčice Dalal skupio 11.052 KM, Mujić je odlučio pokrenuti novu akciju.

2. avgusta pokrenuo akciju pomoći prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog dječaka Afana Selimovića iz Visokog.

U nedjelju 16. septembra trčao je  Sarajevski polumaraton, a odmah nakon završetka trke nastavio prema Visokom s namjerom da zagrli i poljubi malog Afana, kako je rekao za medije.

Podsjećamo, Afan Selimović iz Visokog je dijete kojem je tokom rođenja nastupilo krvarenje mozga, potom moždani udar, a vrlo brzo su dijagnosticirani hidrocefalus, cerebralna paraliza, sindrom respiratornog slučaja, epilepsija. Majka Edina najavila je da će prodati vlastiti bubreg kako bi platila liječenje svog sina.

Bio sam kod Afana i njegove samohrane majke u Visokom, teško mi je reći bilo šta osim da se molimo za zdravlje, jer to je nešto što je najsvetije, rekao je Mujić.

Humanitarna akcija će trajati do 22.9.2018. godine, a svi koji žele kupiti metre i kilometre uplatu mogu izvršiti na račune:

UPLATA IZ BIH:
Primalac: Mahir Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,
Broj računa: 1613000060524175 otvoren u Raiffeisen banka
Svrha: ZA AFANA

UPLATA IZ INOSTRANSTVA:
Primalac: Mahir ( Ismet ) Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,
IBAN: BA391613000060524175 
SWIFT: RZBABA2S Raiffeisen bank DD BIH

Naša ekipa je obavila razgovor sa Mahirom Mujićem, kao što smo rekli, pokretačem velikog broja humanitarnih akcija u posljednje vrijeme. U video prilogu posušajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.