16.5.2019. 10:20
1
"Kao Željovac odmalehna, čestitam našem dragom Sarajevu...Kako im možete čestitati titulu, to su jedne šuge..."
Sjajnu atmosferu sunoć napravili su navijači Sarajeva ispred stadiona Asim Ferhatović Hase nakon što su jučer njihovi ljubimci osvojili Kup BiH.

Bordo tim je protiv Širokog Brijega u dvije utakmice uspio doći do željenog trofeja, prvog od dva koja mogu osvojiti ove sezone.

Bakljada i navijački rekviziti nisu izostali ni ovaj put, te je tako hiljade sretnih navijača priredilo atmosferu koju će pamtiti dugo vremena. 

Ipak, ekipa Sarajeva mora preskočiti još jednu prepreku kako bi na najbolji način upotpunila ovu sezonu. Subota je rezervisana za veliko slavlje. Ukoliko izabranici Husrefa Musemića savladaju Zvijezdu 09 doći će do najvrednijeg trofeja, titule prvaka.

Sarajevo je ove sezone ruku na srce igralo najbolji fudbal i zasluženo je tu gdje jeste. Iako se u našoj ligi od pamtivijeka špekuliše da ekipa koja osvoji Kup neće osvojiti prvenstvo i obratno, zbog raznoraznih 'faktora', ekipa sa Koševa u sezoni koja je skoro za nama, izgleda opovrgava tu teoriju.

Zanimljive su bile reakcije na društvenim mrežama koje su se mogle pročitati nakon utakmice u Širokom Brijegu.

Sportski novinar Muhamed Bikić koji poznat kao veliki navijač Željezničara i prije jučerašnje utakmice na sportski način čestitao je uspjeh fudbalskom klubu Sarajevo riječima:

"Kada mi je bilo najteže u životnom djela, filmu "Keli", o "heroju u kopačkama", Želimiru Vidoviću, FK Sarajevo mi je pružilo ruku pomoći, na sebe preuzelo cjelokupnu organizaciju premijere, a koja je upravo bila na rođendan bordo kluba i dan Ujedinjenih naroda, 24. oktobra 2018. godine i koja će se pamtiti za sva vremena (Plaketa grada Sarajeva, 6. aprila 2019.). 

Tom prilikom sam rekao Emiru Hadžiću i prvotimcima u Narodnom pozorištu, ove sezone osvajate duplu krunu, osjeti se u vazduhu šampionska atmosfera... Hadžija je rekao: 

"Znam da si Željovac, ali znam i da si iskren i hvala ti na lijepim željama... Živi bili, pa vidjeli..." 
I evo, bliži se kraj ove sezone, a Sarajevo osvaja duplu krunu. Ovom prilikom, kao dijete Grbavice, kao Željovac odmalehna, ali uvijek objektivan novinar, čestitam našem dragom Sarajevu", napisao je na na svom facebook profilu Muamed Bikić.


Nisu izostale čestitke od velikog broja fudbalskih stručnjaka, ali bilo je i onih koji su 'proklinjali' uspjeh tima sa Koševa. Naravno, takve 'čestitke' bile su upućene od strane jednog dijela simaptizera ljutog gradskog rivala, Željezničara. U nastavku prenosimo jedan takav status.





Pitali smo još jednog poznatog sportskog novinara Sinana Sinanovića zbog čega je Sarajevo bilo toliko nadmoćnije u odnosu na ostale timove ove sezone?!

Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.