21.8.2019. 13:32
1
"Na evropskim stadionima samo što nam ne daju ptičijeg mlijeka, dok nas npr. u kabini na Koševu dočeka 50 stepeni Celzijusa"
Velid Spaho je dobro poznato ime u komentatorskom poslu u našoj zemlji. U komentatorske vode ušao je isključivo iz ljubavi, a kako nam je rekao, jedan od razloga je i to što nije uspio postati profesionalni sportista.

Karijera koja traje više od dvadeset godina i rijetko ko se može pohvaliti sa tako dugim komentatorskim stažom. Prema njegovim riječima biti sportski komentator u prošlim vremenima se u mnogo čemu razlikuje od komentatorskog posla danas.

Da bi ste bili uspješni, morate imati 'žicu' za ovaj posao, Spahine su riječi.

Tokom razgovora smo ga pitali kako se priprema za jedan televizijski prenos i da li sa istim žarom i entuzijazmom prenosi velika i mala sportska dešavanja.

Cijeli razgovor pogledajte u videwo prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj : Almir Biber
Montažer: Emir Preljević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.