17.11.2019. 12:14
1
"Mene vrijeme nije pregazilo, kao što mnogi misle! Odmah ću se kandidovati za člana Predsjedništva BiH, ukoliko se provede odluka"
Romski aktivista Dervo Sejdic govorio je za Source portal.

"Lično nisam optimist i ne očekujem skoriju provedbu presude. Političke partije i njihovi lideri deklarativno su svi za to da se presuda provede, ali niko od njih ništa konkretno ne čini da do provedbe i dođe",ocijenio je Sejdić u razgovoru za Source portal.

Prema njegovim riječima, sve to ukazuje da BiH nije ozbiljan kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

Provedba presude 'Sejdić-Finci' izbrisala bi ustavnu diskriminaciju u BiH i omogućila pripadnicima ostalih naroda i manjina da budu birani u Predsjedništvo BiH. 

"Ukoliko bi se odluka kojim slučajem implementirala, odmah bi se kandidovao za člana Predsjedništva BiH", izjavio je Sejdić za naš portal.

Govorili smo i o uslovima u kojima Romi danas žive u BiH. Odlazak stanovništva iz BiH nije zaobišao ni romsku populaciju, pa je tako veliki broj Roma u proteklom periodu napustio našu zemlju.

Cijeli razgovor sa Dervom Sejdićem pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.