27.5.2020. 14:28
4
"U GRAS-u ima vozila, ali nema ko da ih vozi. Možda nam neko ovo namjerno radi, da bi se uveo novi prevoznik, poput Centrotansa"
Za vrijeme trajanja pandemije velikom broju uposlenika GRAS-a istekao je Ugovor o radu ili će uskoro isteći.

Na današnjoj press konferenciji Sindikata Komunalne privrede – podružnica GRAS Sarajevo, naveli su da su od Vlade KS tražili da se tim radinicima produže ugovori kako bi se nastavilo s nesmetanim odvijanjem gradskog saobraćaja u KS.

Navedeno je da je javni prevoz potpuno ugrožen, jer je tokom pandemije preko stotinu radnika ostalo bez posla.

Vlada KS naložila je Upravi preduzeća da pokrene konkursnu proceduru s ciljem vraćanja uposlenika na posao.

S obzirom na to da da je najkraći rok konkursne procedure, navode iz Sindikata, dva mjeseca, a nekada i duže, funkcija GRAS-a će biti znatno umanjena sljedećih 60 dana.

Zbog smanjenog broja vozila u saobraćaju, stvaraju  se gužve i direktno se krše preporuke Kriznog štaba, ugrožava se zdravlje zaposlenih, ali i putnika, ističu iz Sindikata.

Današnju press konferenciju pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Montažer: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.