7.7.2020. 11:52
1
"Husein Mujanović će nažalost brzo pasti u zaborav. Dopustili smo Beogradu da nam glumi moralnu vertikalu"
Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je jučer prvostepenom presudom Huseina Mujanovića za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na deset godina zatvora.

Državljanin Bosne i Hercegovine Mujanović osuđen je za zlostavljanje srpskih civila u logoru u naselju Hrasnica u Sarajevu tokom 1992. godine.

Prema izrečenoj presudi, Mujanović je kao upravnik vojničkog pritvora Armije BiH protivzakonito zatvarao, nečovječno postupao i narušavao tjelesni integritet srpskih civila.

U deset godina zatvora računa se i vrijeme u pritvoru, u kome se Mujanović nalazi od jula 2018. godine. Na prvostepenu presudu moguća je žalba Apelacionom sudu.

Ovo je slučaj koji definitivno može utjecati na buduće odnose BiH sa Srbijom, koja po ko zna koji put umjesto agresora, pokušava da igra igru policajca.

O ovom slučaju razgovarali smo sa Senadom Šepićem, predsjednikom Nezavisnog bloka.

RAzgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.