21.8.2020. 13:52
3
Šta leži iza velikog otkrića o kojem priča Semir Osmanagić: Ušli smo u dubine tunela Ravne i sami se uvjerili
"Stručni tim Fondacije na čelu sa direktorom dr. Semirom Osmanagićem, a koji čine još i arheolog Amna Agić, geolog Richard Hoyle i koordinatorica volontera Marie-Sophie Gristi, u subotu 15.augusta je javnosti prezentirao spektakularne rezultate analize stalagmita iz tunela "Ravne 3", saopćeno je iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Danas imamo ne samo otkriće godine, nego je ovo za BiH i Balkan možda otkriće stoljeća, izjavio je Osmanagić nakon ovog otkrića.

Zbog toga, naša ekipa odlučila se na put za Visoko, kako bi posjetili turističku atrakciju tunel Ravne, ali i druge tunele u kojima je došlo do ovog spektakularnog otkrića, neki će reći čuda.

Razgovarali smo dr. Osmanagićem, koji nam je objasnio čemu se radi.

Priču iz Visokog pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.