10.9.2020. 15:44
1
Sead Bajrić, vlasnik agencije 'Poslovnost' iz Sarajeva, sedam dana 'zatočen' u svojoj firmi: Ako izađem, osvojili su teritoriju, nema mi povratka!
Od 3. septembra traje agonija uposlenika agencije Poslovnost, kojima je onemogućen prilaz poslovnim prostorijama.

Zbog toga toga su prisiljeni da svoje poslovne aktivnosti, umjesto u zgradi agencije, obavljaju na parkingu koji se nalazi neposrednoj blizini.

Podsjetimo, zbog postojanja imovinsko-pravnog spora između firmi Agencija Poslovnost i Brend d.o.o., firma Brend d.o.o., sa sjedištem na istoj adresi, zagradila je prilaz zgradi u kojoj je smještena firma Agencija Poslovnost, postavljenjem betonskih blokova težine nekoliko tona, kao i zaštitara na ulazu u zgradu. U ovoj zgradi smješteno je još desetak firmi, a sama Agencija Poslovnost zapošljava oko 80 radnika, kojima je trenutno onemogućen pristup radnom mjestu.

Općinski sud u Sarajevu je u međuvremenu donio rješenje kojim je naloženo da kompanija Brend d.o. ukloni zaštitare ispred zgrade Agencije. Međutim, kompanija Brend d.o.o. nije prihvatila sudsku odluku, čime se njihova agonija uposlenika nastavlja.

Ovakav scenario, gdje radnici na svoja poslovna mjesta dolaze uz pomoć merdevina, mogli smo zamisliti možda samo u epizodama i danas mega popularne 'Top liste nadrealista'.

Naša kamera danas je bila na ovoj lokaciji, pa pogledajte šta smo zabilježili.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.