15.11.2020. 14:18
0
Da li su na pomolu izborne malverzacije na Ilidži: Ljudi zaraženi koronom izlaze na glasanje, jer ih ne obilaze Covid timovi?
Centralna izborna komisija BiH održala je press konferenciju na kojoj je saopćeno kako je odziv birača u Bosni i Hercegovini do 11 sati iznosio 14,88 posto.

Prema posljednjim informacijama, ukupno u Bosni i Hercegovini prijavljeno je 173 Covid mobilnih timova te će oni obići 3.555 birača koji su se prijavili za ovakav vid glasanja.

Kako su istakli iz Centralne izborne komisije, treba imati u vidu da su se birači za ovaj vid glasanja mogli prijaviti jutros do 9 sati tako da postoji velika mogućnost da je broj timova i birača veći.

Međutim, prema informacijama sa terena, za Općinsku izbornu komisiju na Ilidži važe druga pravila.

Neki od građana koji se nalaze u izolaciji se žale da u su u ovoj Općini dobijali odbijenice u kojima se navodi da ne ispunjavaju uslove za kovertirano glasanje putem mobilnih timova. Kao glavni razlog navodi se nepravovremena prijava od 72 sata. Navedenim se krši osnovno pravo na glasanje, garantirano ustavom BiH.

Telefonski smo razgovarali sa jednim članom Općinske izborne komisije koji nam je rekao da zaraženi izlaze na glasanje zbog navedenih problema.

Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.