13.1.2021. 11:04
40
"Semir Osmanagić je nebitan u priči o piramidama, mnogo je naštetio ugledu BiH. Za 15 godina mogao je sagraditi nove piramide"
Historičar Dženan Dautović u svom mjedijskom istupu protekle sedmice iskritikovao je rad Semira Osmanagića osnivača Fondacije "Bosanska piramida Sunca".

U svojoj izjavi Dautović je Osmanagića nazvao 'pseudonaučnikom'. 


Osmanagić mu nije ostao dužan, te je u razgovoru pred našom kamerom istakao da je Dautović piramide vidio samo na televiziji. Intervju sa Osmanagićem možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, Osmanagić već 15 godina istražuje i pokušava naglasiti važnost lokaliteta kod Visokog, na kojem se kako sam kaže, nalaze bosanske piramide.

Mišljenja javnosti su podjeljena. Dok jedni podupiru tezu o postojanju bosanskih piramida, jer ona uveliko doprinosi razvoju turizma u BiH, drugi poput historičara Dautovića, smatraju da ona narušava ugled naše zemlje u međunarodnim naučnim krugovima.

Posjetili smo Travnik kako bismo porazgovarali sa Dženanom Dautovićem i upitali ga na čemu bazira svoj stav o piramidama u Visokom. Da li je hisotrijski aspekt bitniji od arheoloških istraživanja u ovom slučaju?

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

40
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.