2.3.2021. 14:00
1
"Ovo danas mi je djelovalo kao 'Pačija škola'. Dok naši mali pačići na skemliji stoje, Vučić im kao drži slovo"
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uručio je u utorak u Sarajevu predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine deset hiljada doza vakcina protiv koronavirusa.
Predsjednik Srbije je kazao da su vakcine povod da se govori o značajnim pitanjima kad je riječ o odnosima BiH i Srbije.

"Došao sam da poručim – ovo su vakcine za Federaciju BiH. Pošto neki imaju primjedbe, koju god da zatražite, mi ćemo vam dostaviti. Koju god vakcinu građani BiH budu želeli, mi ćemo je dostaviti", kazao je Vučić.

Podsjetimo, Vučića su na sarajevskom aerodromu dočekali članovi predsjednišva BiH.

Posjetu predsjednika Srbije za  naš portal prokomentarisala je ekonomska ekspertica Svetlana Cenić.

"Meni je najimpresivnija bila slika sa sastanka gdje je Vučić sa jedne, a njih trojica sa druge strane. Onda me to podsjetilo na onu pjemsu Jove Jovanovića - Zmaj, Pačija škola. Kao svi pačići mali na skemliji stoje. Tako su naši pačići mali sjeli na skemlije, a Vučić kao drži slovo", govori Cenić. 

Smatra da je Vučićeva posjeta još jednom pokazala svu nesposobnost naših političkih zvaničnika.

"Još jednom smo vidjeli katastrofu ove države, samo bih zamolila da se javi dobar režiser, ne treba pisati scenario, neka samo postavi ove izjave oko vakcina, sastavit će dobar film. Pa tako imamo da je jučer na Dan nezavisnosti u RS stiglo 20.000 vakcina, Vučić narednog dana dolijeće na aerodrom sa 5.000 vakcina, za koje ministrica vanjskih poslova kaže da su za siromašne zemlje, pa se ispostavi da su iste kao one iz EU. Zaključak, Vučić sa 5.000 vakcina postrojio državni vrh BiH. Eto kakva smo mi država, neko kluturno amatersko društvo je bolje organizovano i bar zna koreografiju, ovi naši ni to ne znaju. Pa pobogu brate, zar niste bili sposobni da nabavite do sada vakcine.  Moram dodati da se naš politički vrh već vakcinisao, neki u Hrvatskoj, a drugi u Srbiji. Ostali su samo građani koji gledaju ko će sa strane donijeti vakcine" kazala je Cenić

Tvrdi da Vučić odavno sličnim potezima namjerava da se nametne kao lider na Balkanu.

"On želi da bude lider i o tome se priča već godinama, nije to nikakva tajna. On te namjere s vremena na vrijeme otvoreno pokaže, kao npr. kroz ideju Mini Shengena. On sebi radi 'EPP' i malo se promoviše svima. Zemljama u regiji treba da  je u interesu da posjeduju vakcine, jer smo međusobno povezani, kako bismo inače mogli funkcionisati", zaključila je Cenić. 


Novinar: Admir Oručević
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.