6.4.2021. 13:35
0
Almira Šalaka-Avdić o agoniji sa KCUS-a: Niko me sa KCUS-a nije zvao da pokupim stvari svoje majke, koja je danas sahranjena. Nisam znala gdje mi je majka, zvala sam i Sebiju Izetbegović, uputila sam 260 poziva...
Emina Šalaka umrla je u čevrtak, 1. aprila 2021. godine na KCUS-u u večernjim satima zbog posljedica koronavirusa. Njena kćerka, Almira Šalaka - Avdić, u ispovijesti za naš portal otkriva da je njenoj smrti prethodilo sedam dana agonije.

"Mi smo čekali 30 sati sati da se majci odobri lijek koji košta 1.350 maraka. Mi bismo ih kupili dvadeset, mi smo im naglašavali da imamo novaca, ali i kad smo dobili odobrenje, doktorica je čekala mog brata da dođe i potpiše da se odriče naknade. Naravno da se odrekao, ali možete li zamisliti čime se oni bave i šta im je prioritet, dok žena umire , kazala je Almira u izjavi za avaz.

Nikada nismo imali prave informacije o stanju moje majke, dodala je Šalaka-Avdić.

U razgovoru za naš portal opisala je detalje koje je sa svojom porodicom preživjela pokušavajući  saznati kakvo je zdravstveno stanje njene majke dok je bila hsopitalizirana na KCUS-u.


Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.