5.10.2021. 10:41
1
Ovo je 'Sevdah' i on je svjetski prvak!
Na svjetskoj izložbi pasa održanoj 02.10.2021. u Češkoj u gradu Brno, bosanskohercegovački hrvatski pastirski pas tornjak, imena Sevdah Tor Shadow of Stone osvojio je titulu BEST OF BREED (najbolji u pasmini) i time osvojio naslov svjetskog prvaka. Sevdah je u vlasništvu porodice Burzić iz Bužima, i dio odgajivačnice tornjaka Kennel " Od Burzića", koji su presretni ovim rezultatom.

"Ovo nije uspjeh kojem se raduje samo porodica Burzić, već svi istinski ljubitelji ove pasmine na našim prostorima", kazao je za naš portal Husnija Burzić", vlasnik odgajivačnice tornjaka Kennel 'Od Burzića'.

Ističe kako ovakav rezultat nije mogao stići preko noći.

"2015. godine u martu mjesecu u naš dom je stigao prvi tornjak 'Toro'. Kupili smo ga s namjerom da nam bude kućni ljubimac. Prve naše izlozbe smo odradili u Prijedoru i od tad kreće naše potovanje je u svijetu Kinologije. 2016. godine smo već kupili ženku,kasnije iste te godine dolazi jos jedna ženka. Polako smo išli ka svom cilju, stepenik po stepenik, bilo je i padova i razočarenja, al nismo odustajili, nego smo vjerovali u naše ljubimce. 2018 godine dobili smo prvo nase leglo Tornjaka i od tad kreće nova priča, novo iskustvo, novi padovi i usponi. Polako, ali sigurno smo išli dalje, dolazila su nova legla", govori Burzić.

Opis nije dostupan.

'Sevdah' je Svjetski prvak

Kao nagrada za trud, rad i zalaganje na kraju je stigao svjetski prvak 'Sevdah'.

"Njegov uspjeh je kruna  našeg rada i mnogih odricanja, ali ne žalimo, na kraju se vratilo sve uloženo. On je ponos kako nas vlasnika tako i uzgajivača. Veliko hvala svim prijateljima koji su vjerovali u naš rad, trud i ljubav koju smo dali i dajemo ovoj pasmini. Mi ćemo nastaviti dalje, ovo će nam biti vjetar u leđa da čuvamo i očuvamo našu Authothonu Pasminu Tornjak. Veliki pozdrav od porodice Burzić", rekao je za kraj razgovora Husnija Burzić iz Bužima.


Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.