9.5.2016. 18:31
0
Ko još ima psa i mačku? U modi su kokoške na glavi, kinkaže u torbi i spavanje sa svinjama
Bogati i slavni baš poput nas vole životnje i imaju kućne ljubimce, ali to nisu bilo kakve životinje. Oni žele da njihovi kućni ljubimci budu baš poput njihovih bankovnih računa - ekstravagantni. Prosječna mačka, pas ili ribice za njih nisu opcija.

Honky i Tonky uznemiravaju komšije

Glumica Reese Witherspoon 2010. godine je dobila dva magarca po imenu Honky i Tonky.

"Tako su slatki i poslušni", izjavila je tada popularna glumica. 

No, čini se da nije dovoljno poznavala ove životinje pa nije ni znala da će joj napraviti probleme s komšijama. Naime, magarci su stvarali veliku buku pa su ljutite komšije glumici napisale pismo žalbe. Međutim, glumicu to nije spriječilo da nabavi još nekoliko životinja. Witherspoon je vlasnica dvije svinje, tri koze, 20 kokoši, tri psa, a ima i jednog ponija. 

Najduža veza Georgea Clooneyja

Prije nego što je oženio Amal, strani mediji su se često znali našaliti na račun Georgea Clooneyja, navodeći da je njegova najduža veza ona sa svinjom. Svinja Max je bila Georgeov kućni ljubimac sve do 2006. godine kada je preminula. Glumac je toliko bio vezan za Maxa da mu je ponekad dopuštao da spava s njim u krevetu ili da ga prati na intervjuima. Nakon njegove smrti je izjavio da ne planira nabaviti drugu svinju jer je Max nezamjenjiv. 

Bubbles se pokušao ubiti zbog Michaela Jacksona  

Stalni pratilac legendarnog Michaela Jacksona 80-ih godina bila je čimpanza Bubbles. Jackson je u intervjuima često isticao da Bubbles koristi svoj wc, pomaže mu da čisti, te da se sama služi viljuškom i kašikom za stolom. Bubbles i Michael zajedno su i spavali sve do 2002. godine kada je čimpanza morala napustiti imanje jer je postala agresivna. Bubbles je naredne godine pokušala izvršiti samoubistvo, javio je tada Telegraph. Prema posljednjim informacijama, Bubbles je živjela u centru za životinje na Floridi, gdje je vrijeme provodila slikajući.

Hobotnica kao pomoć u poslu

Okolnosti koje su Nicolasa Cagea dovele do finansijskih problema su, između ostalog, kupovina nekoliko jahti, više od 50 automobila i dva otoka. No, najbizarnije je od svega je što je potrošio 276.000 dolara na kupovinu dvije kraljevske kobre i hobotnice. Cage je izjavio da je hobotnicu kupio kako bi mu pomogla u glumi. 

Tužni rastanak s najboljim drugom

Ljubimac glumca Johna Barrymorea bio je sup Moloney koji mu je često znao sjediti u krilu ili su razmjenjivali "poljupce". Barrymore je u vlasništvu imao i oposuma, kinkažu, šest pasa i majmuna koji je imao običaj da grize ljude, zbog čega je na kraju završio u zoološkom vrtu. Moloney je ipak bio njegov omiljeni ljubimac, ali su se nakon glumčevog razvoda ipak razdvojili. 

"Mogao sam ga dati u trgovinu životinjama, ali smatrao sam da je on previše dobar prijatelj za takvu sudbinu. Odveo sam ga u džunglu, srdačno smo se oprostili, u glasu mu se čuo očaj. Plakao sam jer sam ostavljao starog prijatelja. Kad sam se udaljavao samo je stajao i gledao me. Sljedećeg jutra sam pogledao prema obali i vidio crnu tačku. To je bio Moloney, stajao je tamo gdje sam ga i ostavio. Vratio sam se po njega, a njegova krila su zaškripala od radosti, protrljao je kljun od moj nos. Džungla nije bila za njega pa sam ga dao u zoološki vrt", izjavio je svojevremeno Barrymore. 

U filmu vukodlaci, u stvarnom životu vuk


Zvijezda "Twilight" sage, Kristen Stewart, u filmu se družila s vukodlacima, a u stvarnom životu ima ljubimca Jacka, psa-vuka. Njegovom fotografijom pohvalila se jednom prilikom gostujući u showu Davida Lettermana. 

"Ovo je moj ljubimac Jack. Znam da izgleda zastrašujuće jer je vuk, ali je stvarno sladak", kazala je glumica. 

Na pecanje s rakunom

Rijetke su osobe koje imaju rakuna kao kućnog ljubimca, pjevač Aerosmitha, Steven Tyler, je jedan od njih. Neki će reći da uz dobar trening, rakun s pravim temperamentom može biti čovjekov najbolji prijatelj. Vjerovatno je tako bilo i u slučaju Stevena Tylera koji je svog ljubimca kao dijete redovno vodio na pecanje. 

Kokoška Coco Chanel


Kokoške su pitome životnje koje s ljudima žive hiljadama godina, ali prava je rijetkost da su one kućni ljubimac. Zvijezda serije Beverly Hills, Tori Spelling, posjeduje kokošku po imenu Coco Chanel. Toliko je voli da je naručila dizajnersku odjeću za nju, a odjevne kombinacije su im često i usklađene. Kad negdje idu, Tori nosi Coco Chanel u svojoj torbici. 

Hooper umro zbog zanemarivanja

Kontroverzni Charlie Sheen svojevremeno je imao kineskog vodenog zmaja za ljubimca. Nazvao ga je Hooper. Uz pravilnu njegu ova životnja može živjeti i do 15 godina, Charliejeva je nažalost umrla zbog zanemarivanja. Nekada su kružile glasine da su i ostali Sheenovi ljubimci umrli zbog zanemarivanja. 

Chihuahue u torbici su prošlost, kupanje sa štakorima je "in"

Mike Tayson je posjedovao tri bijela tigra, ali nakon što je okončao karijeru morao ih se odreći jer su bili preskupi za održavanje. Danas Mike Tyson ima golubove. Angelina Jolie je imala štakora Harryja koji se ponekad kupao s njom, a Kim Basinger posjeduje pustinjske rakove koji su samo dio njene bogate kolekcije kućnih ljubimaca. Ima ih ukupno 21. Nicole Kidman i njen suprug Keith Urban su iz Australije, a žive u Tennesseeju. Alpake su nastanjene u planinama Južne Amerike, no, nekako su se uspjeli spojiti. Nicole i Keith alpake drže na svom imanju u Nashvilleu. Chihuahue koje stanu u torbicu su postale prošlost pa je bogata nasljednica Paris Hilton nabavila kinkažu kojoj je dala ime Baby Luv. Ljubav je pukla 2006. godine, kada je Baby Luv ugrizla Paris za ruku. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.