11.8.2016. 9:30
4
"Nisam znao da je pjevačica iz sarajevske kafane na listi, nemam opravdanje za to"
Svaki izbori, bez obzira jesu li lokalni ili opći, donose brojna iznenađenja. Od Nazifa Gljive i Stranke za evropsko Sarajevo s Esadom Omerbašićem na čelu u prošlosti, do repera i MMA boraca u sadašnjosti. Svaki put je sve više onih koji žele u politiku.

Bivši direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović u politiku je, kaže, ušao zbog sporta, odnosno, onog što je ona učinila sportu. Ovo mu nije prvi susret s politikom. Vijećnik je bio od 2008. do 2012. godine. Bilo je to vrijeme kada je SDP bio u boljoj poziciji nego sada. Sreću u istoj općini, ispred iste stranke ponovo će okušati i glumac Almir Kurt. 

Kandidat SBB-a za Općinsko vijeće Centar Sulejman Haljevac, tvrdi, ne želi se uvaliti, nego srediti marindvorsko dvorište u kojem je odrastao, ali i omogućiti stanovnicima naselja Nahorevo da konačno dobiju vodu. Svjestan je da su ljudi skeptični zbog njegovih angažmana u reality showovima, ali smatra da su mu upravo oni vjetar u leđa. 

Bivši mister BiH Dejan Radović sreću će u oktobru okušati četvrti put. Općinski vijećnik bio je već pola mandata. 

Brojni politički analitičari su složni da većina kandidata, između ostalih i javne ličnosti, u politiku ulaze jer znaju da tamo ima najviše novca. 

Možda volite cirkus, ali sigurno vam se neće svidjeti u vašem dvorištu, a kažu da je lokalna zajednica upravo to. Zato u oktobru dobro razmislite ko će vam ga uređivati. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović
(Korišteni snimci TV1)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.