14.4.2021. 13:45
0
Pitali smo Stevandića da nam navede naziv ili lokaciju ijednog logora za Srbe u Sarajevu: Ne bih s Vama da polemišem, uzmite izvještaj pa pročitajte
Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić je, gostujući jučer na televiziji N1, rekao da se u izvještaju o stradanju Srba u Sarajevu navodi da je "tu bilo 211 logora, mjesta zatočeništva Srba, dok je 150.000 Srba je protjerano, a 8.000 ubijeno".

Stevandića smo danas kontaktirali povodom jučerašnjih navoda i pitali da li su Srbi protjerani iz Sarajeva ili su svojevoljno napustili grad, budući da je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić nedavno izjavio da je tadašnje rukovodstvo RS-a donijelo odluku da "sarajevski Srbi napuste Sarajevo i da je zahvaljujući sarajevskim Srbima demografska slika u mnogim mjestima RS-a popravljena.

"Srbi nisu napustili Sarajevo što im je bilo dobro nego što su se osjećali nesigurno, to vam je vrlo slično protjerivanju. Ono što sam ja juče iznio, objavljen je danas izvještaj komisije o Sarajevu koja je imala međunarodne zvaničnike, odnosno međunarodne eksperte, a jedan od njih je gospodin Patrik Bario. U poglavlju šest tog izvještaja koji je obznanjen naći ćete dovoljno podataka i o tome da postoje 211 obilježenih logora", odgovorio je Stevandić na početku razgovora.

Na pitanje da li je pogledao izvještaj i poglavlje šest u kojem se navodi podatak o 211 logora za Srbe u Sarajevu kazao je da jeste.

Zatim smo ga zamolili da nam navede samo jedan naziv ili lokaciju logora za Srbe u Sarajevu na šta je predsjednik stranke Ujedinjena Srpska odgovorio:

"Ja sam iznio podatke, ne bih s Vama da polemišem, uzmite izvještaj pa ćete vidjeti 211 obilježenih logora, to je potpisao međunarodni ekspert Patrik Bario na stranici šest. Ono što se spominje su suve činjenice a o njima se može raspravljati bez uvredljivih tonova ili omalovažavanja sagovornika", kazao je Stevandić u današnjem razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.