3.5.2021. 13:50
4
"Načelnik Općine Hadžići i Adi Kalem su samohranu majku istjerali iz svoje kancelarije i smjestili je u kancelariju pomoćnice sekretara OV. Ona nema nikakve veze sa OV i nije te struke"
Zapošljavanje u javnim ustanovama po stranačkim ili porodičnim linijama jedan je od problema koji je u našoj zemlji duboko ukorijenjen.

Našoj redakciji se danas javio vijećnik Nezavisnog bloka u Općinskom vijeću Hadžići Admir Mujanović koji tvrdi da je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović zaposlio bez konkursa na poziciju savjetnika bivšeg ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adija Kalema kao dug za, kako kaže, kampanju i glasove koje je dobio aktuelnik načelnik ove općine. 

"Ovdje je riječ o nepotizmu. Radi se predsjedniku Općinskog odbora SDA Adiju Kalemu bivšem ministru saobraćaja KS, a načelnik Općine Hadžići je iz iste partije, pa je ovdje jasno o čemu se radi. Načelnik Općine je primio za savjetnika predsjednika Općinskog odbora SDA. Da stvar bude još gora oni su ženu koja je samohrana majka istjerali iz svoje kancelarije i smjestili je u kancelariju pomoćnice sekretara Općinskog vijeća", kazao je Mujanović na početku razgovora za Source.ba portal.

Dodao je da je navedena osoba stopostotni invalid, te da joj ostalo još pet mjeseci do penzije.

"Dakle, u septembru je trebala biti u penziji i preko 30 godina je radila u Općini Hadžići. Načelnik ima tri godine do penzije i njemu je svejedno šta će ko reći, najvjerovatnije jer se neće više kandidovati za tu poziciju i baviti više politikom, tako da sada gleda da napuni svoj kabinet 'uhljebima', koji su za njega radili u kampanjama i vjerovatno je to neki dug vezan za glasove", rekao je vijećnik NB-a u OV Hadžići.

Istakao je da načelnik ima pravo na savjetnika bez konkursa, ali da to nije samo ovdje u pitanju, te da se u Općini Hadžići mnoge stvari rade bez tendera i konkursa.

"Ova gospođa nikakve veze nema sa Općinskim vijećem niti je ona te struke. Moglo se sačekati tih pet mjeseci do penzije, a ovo govori da u Općini Hadžići više nema prostora za prijem radnika jer je  prije četiri godine 63 uposlenika bilo, a danas ima preko 105, a obim posla se nije ništa promjenio. Ništa se značajno nije desilo, dakle to je klasično uhljebljavanje", zaključio je Mujanović.

Novinar: Ajdin Balićevac

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.