17.11.2016. 18:31
3
Djeda i baka MIlana Đurića: Svadba je koštala 50 hiljada eura, kupio nam je automobil i šalje nam novac
Put nas je vodio prema Istočnoj Bosni. Nedaleko od Vlasenice, u mjestu Tišča, napravili smo pauzu i uz kafu popričali sa Ružicom i Petrom.

Ovo dvoje prijatnih ljudi, su djed i baka našeg nogometnog reprezentativca Milana Đurića. 

S obzirom da nam je kafa kod Đurića, kao što smo već naveli, bila usputna i nismo imali odgovarajuću tehničku opremu, iskoristili smo ono što je bilo na raspolaganju, kako bismo vam prenijeli barem mali dio atmosfere iz doma Milanovih bake i dede.  

Odmah, nakon što su nas smjestili za stol, i baka Ružica stavila pitu u rernu, počeli si priču o unuku na kojeg su izuzetno ponosni. 

"Milan nas posjećuje, mada ne često. Razumijemo ga, živi daleko, naporno trenira, pa utakmice. Nije jednostavno na sve strane. Ali, ako ne može da dođe, on nas pozove. Upravo poslije ove utakmice zadnje, zvao je i kaže da će na ljeto doći kod nas. Evo sad sam pitu napravila i ona voli pite mnogo, čim dođe traži da mu napravim pitu. Ma sretni smo što ga imamo, i brat mu je dobar. Imamo unuke kakvi se samo mogu poželjeti", priča Ružica.

Nakon što nam je kafu i baklavu postavila na stol, vadi fotografije i priča nam o vjenčanju, koje je kažu bilo glamurozno i veliko. 

"Bilo je preko 500 gostiju, ovdje je platio autobus da nas dvadeset može doći na svadbu. Svi smo išli. Bilo je zaista lijepo, tu su bili fini, uglađeni ljudi, baš prijatni. Čak smo i kolo naše zaigrali. Njegovim kolegema i prijateljima se  svidjela naša domaća rakija, pa je MIlan čak tražio i dodatno da im pošaljemo. Mlada je lijepa, oboje su bili sretni i veoma lijepi. Dugo se on zabavljaju, imaju i dijete, ali eto konačno su se opredijelili za brak. Uskoro mu se i brat ženi, koji je također nogometaš, samo ima problema sa povredema", priča ju nam Đurići.



S obzirom da se za vjenčanja vežu i pokloni, pitali smo Đuriće, hoće li unuk kada dođe u posjetu da donese poklone za njih.

"Ma donosi stalno. Kupio je dedi tv plazmu da ga može gledati dok igra. Kupio nam je automobil, napravio krov, pošalje nam novca, hoće vala da pomogne. Nije nikad došao da nešto ne kupi i pita nas uvijek treba li nam šta", govori nam Ružica.

Kada se govori o igri njihovog unuka,  pričaju da je fudbalske gene naslijedio od oca i navode kako bi željeli da završi u većem klubu, a što se tiče reprezentacije, ponosni su na njega i njegovo zalaganje. 

"U Tišči ima onih koji su protiv igranja Milana Đurića za reprezentaciju BiH, ali ima i komšija koji su sretni.  Jedni govore što ne igra za Srbiju, a mi kažemo kud nema još dvadeset Milana koji će igrati za BiH", sa osmijehom poručuju. 

Milana voli vrijeme provoditi u rodnom kraju kažu, i kada je tu obavezno obiđe sve svoje nekadašnje drugove. 



Đurići nam usput pričaju kako su u sretnom braku već 52 godine i da su unucima poželjeli da dožive isto, da budu zadovoljni i ispunjeni cijelog svog života. 

Na kraju nam ispred kuće pokazaju jednu staru šupu na kojoj su ispisana imena unuka, među kojima je i Milanovo. Šupa kažu neće biti srušena, jer ih natpisi podsjećaju na unuke i dane dok su boravili u dvorištu.

(Alen Avdić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.