6.8.2019. 16:34
0
Ono kad se naši hvale 'IZVANREDNIM' rezultatima, a ovi se bodu, napadaju i pljačkaju:"To nije moja nadležnost"
Prije samo dva dana gradonačlenik Bihaća nam je kazao da svojim očima gleda kako hrvatski policajci uvode migrnate u njihov grad. Da te osobe hodaju ulicama slobodno, zasreću i napadaju građane, prose, otimaju, pljačkaju. Da ih je svaki dan sve više i da nema mjesta gdje se ne nalaze. Niko ne zna koliko ih tačno ima i odakle dolaze. Ima bolesnih, opasnih, mentalno nestabilnih. Vrlo zabrinjavajuća situacija, a grad i ljudi u njemu, su prepušteni sami sebi.

I pored ovakih podataka, vrlo često plasiranih i od strane ministra Mektića, danas smo prisustvovali press konferenciji na kojoj su predstavljeni, zamislite, iznevredni, rezultati u pogledu poboljšanja upravljanja migracijama i granicom u BiH, a u organizaciji  Ministarstva sigurnosti BiH, koje je podržao Švicarski državni sekretarijat za migracije.

Projekat su predstavili Sven Gracin iz Švicarskog državnog sekretarijata za migracije i Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti BiH.

Pustili smo ih da se pohvale podacima koji uglavnom idu njima u korist. Dakle, olakšate će sebi rad i pomoći ugostiteljima da zarade. 

Jasno nam je da stranci nemaju potrebu sikirati se mnogo oko toga što svakog dana sve više migranata dolazi u našu zemlju. Što ih Hrvati danju i noću prebacuju nama. Dovoljno je što su uložili dva miliona u ovaj projekat, ali da naši taj novac troše a ne zanima ih stanje na terenu, to je već bezobrazluk. 

Znači, odavno su sve učinili da danas ne znamo koliko migranta  ima u našoj zemlji, odakle su, kako se zovu, zašto su tu, kakvo im je zdravlje, šta imaju uz sebe i koji im je cilj.

Eto, barem znamo da će biti kamere na granici. A ako dođu do vaših vrata, popijte kafu  s njima slobodno. Vjerovatno su negdje tamo legitimisani.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber





0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.