Nedavno je stranica Taste Atlas napravila spisak 23 mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape, a naš grad je prvi po broju najboljih ćevabdžinica na svijetu.
Na prvo mjesto je izdvojena ćevabdžinica "Željo", a preporučili su je National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mjestu je ćevabdžinica "Petica-Ferhatović" koju su preporučili David Hoffmann i 24 kritičara hrane. Ne trećem mjestu je ćevabdžinica "Kod Muje" iz Banje Luke koju su preporučili Mondo i osam kritičara hrane.
U top deset ušli su i restoran "Limenka" iz Tuzle , ćevabdžinica "Hodžić", "Zlaja" iz Tuzle, "Tima-Irma" iz Mostara, "Kastel" i "Specijal" iz Sarajeva te "Pivnica Taverna" iz Tuzle.
Ćevapi su opisani kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mljevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.
Za Source je govorio Midhat Herenda, dugogodišnji radnik u ćevabdžinici 'Željo'.
Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber