7.10.2019. 14:31
0
Lijepa i opasna; Svi detalji o Suniti Hindić: Misica je taksisti rekla da je vrati u hotel, sat poslije čuo se pucanj
Sunita Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika Vile Ivanković na Buni kod Mostara, dobila je mjesec dana zatvora.

Ona je u svoju odbranu navodno kazala da je splet okolnosti doveo do tragičnog događaja. Ona je istražiteljima rekla kako nije namjerava da ubije Ivankovića, da ne zna zbog čega je to učinila, jer „se samo malo igrala pištoljem“. Istraga govori da ga je ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Pored tijela pronađen je i pištolj.

Navodi se da je Hindić tokom bijega polomila obje noge, te joj je stavljen gips, što se moglo i vidjeti na snimku prilikom privođenja u policijsku stanicu, gdje su je policajci u kolicima unijelu u prostorije. 

Polomljenih nogu prešla 150 kilometara

No nije poznato kako je polomljenih nogu prešla put do Travnika gdje se predala policiji, jer između Bune južno od Mostara i Travnika ima više od 150 kilometara. Šta je prethodilo ubistvu, ko je sve prisustvovao, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put još nije poznato.
Iako se na ročištu njena odbrana, s poznatom mostarskom advokaticom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako je navedeno, osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudija Zadrić uvažio je prijedlog Tužilaštva HNK u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije.

Kod Travnika se predala policiji

Istražiteljima je navodno kazala da je skočila s trećeg sprata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu. No, od objekta do rijeke je dvoetažna terasa. Prema rezultatima istrage, najvjerovatnije je skočila sa zida uz „Villu“, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi.
Navodi se da je u noći koja je prethodila ubistvu, s njom i Ivankovićem u motelu  bio i A. Š., odranije poznat policiji, kojem je ona u jednom trenutku ušla u sobu. No, on ju je, kako pišu mediji, izbacio iz sobe. Šta se u međuvremenu dogodilo između nje i Ivankovića, nije poznato, ali je ona oko šest ujutro pozvala taksi i u mostarskom prigradskom naselju Ilići se predomislila, kazavši taksisti da je vrati u hotel. Sat poslije, komšija je čuo pucanj, a Hindić-Bošnjaković je ponovo pozvala taksi i odvezla se do Turbeta kod Travnika, gdje se predala policiji.

Ko je Sunita Hindić?

Sunita je kako prenose mediji, svojevremeno komad slave potražila i u bulevarskoj štampi Srbije.  Za brojne tabloide izjavljivala je da je bila u drugom stanju te da je otac djeteta srbijanski pjevač Stefan Jakovljević , te da ju je on navodio na prostituciju. Prema vlastitim kazivanjima, bila je nositeljica titule Miss Hercegovačko-neretvanskog kantona, a pokušavala je započeti i pjevačku karijeru te je, navodno, snimila nekoliko pjesama. Za neke portale je pričala kako gradi uspješnu manekensku karijeru u svijetu. Da zarađuje i ulaže u nekretnine. Povezivana je sa narko -bosovima iz Italije i Albanije. A javnosti u BiH je poznata i po snimku sa Youtubea u kojem poručuje 'Kada budete imali par hiljada eura u džepu, onda se javite'.

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.