26.8.2019. 18:08
5
Majka objavila drugu stranu priče: Romi su sa sjekirom napali starijeg brata. Mlađi se domogao sjekire i u samoodbrani ga ubio. U medijima je to predstavljeno kao ubistvo 17-godišnjeg Roma
U nedjelju oko 19 sati u naselju Saraj Polje u ulici Adija Muladbegović desio se sukob u kojem su sudjelovale četiri osobe, a jedna osoba je smrtno stradala.

Kako se navodi, svemu je prethodila svađa i tuča četiri osoba, a nakon što je mladić priskočio u pomoć zadobio je smrtonosne udarce i ubode hladnim oružjem u predjelu vrata, nakon čega je iskrvario na asfaltu. Ubijeni je imao 21 godinu, a ubica 15.

U ponedjeljak je objavljen izvještaj ovog monstruoznog ubistva. U izvještaju, između ostalog, stoji da je Četvrta policijska uprava u 19:25 obaviještena da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između nekoliko osoba.

''Izlaskom na mejsto događaja utvrđeno je da je od zadobivenih povreda smrtnog stradala osoba R.O. rođen 1998. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatovana od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Također, u navedenoj tuči jedna maloljetna osoba, rođena 2001. zadobila je povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazan u KCUS-u'', piše u izvještaju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Danas je osumnjičeni predat Tužilaštvu, gdje i saslušan, što je za Avaz potvrdio Omar Mehmedbašić.

''Tačno je da je saslušan i nije izbjegavao odgovornost za krivično djelo koje mu se stavlja na teret. I drugi osumnjičeni je također saslušan. Obojica će biti zadržana 24 sata, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o mjeri pritvora'', kazao je Mehmedbašić za Avaz.

Maloljetnik koji je povrijeđen i koji je prevezen na KCUS, u ponedjeljak je pušten na kućno liječenje, nakon što je noć proveo u bolnici. Stepen povreda nije saopšten, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi. 

S obzirom da su osobe lišene slobode maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopćiti više informacija.

Druga strana priče

U jednoj grupi na Facebooku, pojavila se izjava majke dječaka koju je prenijela jedna njena prijateljica. Po njenoj verziji priče, njena dva sina sinoć su krenuli na akšam - namaz u džamiju. Na putu su ih presreli Romi sa nekoliko svojih problematičnih prijatelja. 

Između ostalog, napisala je da su roditelji dvojica mladića još od ranije prijavljivali policiji tu grupu koja ih je često maltretirala, ali niko nikada, kako ističe, nije reagirao. I sami stanovnici Vojničkog polja sinoć su pričali da poznaju tu grupu mladića i da su poznati po ekscesnim situacijama.

''Romi sa sjekirom napali starijeg brata, udarili ga po licu zbog čega je on završio u komi. Mlađi brat se domogao sjekire i u samoodbrani je ubio Roma koji ih je napao. U medijima je to predstavljeno kao ubistvo 17-godišnjeg Roma. On uopće nema 17 godina, već je rođen 1998. godine'' objavljeno je u jednoj od grupa na Facebooku.

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.