8.10.2019. 16:17
0
Lana zadobila više udaraca u glavu, pronađeni su i tragovi davljenja, a nakon toga je bačena u rijeku. Policija moli za pomoć!
Tužna vijest je potresla Zapadnu Hercegovinu. Beživotno tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je u nedjelju oko 19 sati u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, potvrđeno je iz MUP-a ZHŽ. Lana je umrla nasilnom smrću.

''Prilikom uviđajnih radnji izvršena je identifikacija beživotnog tijela, te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti. Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, pa smo tako i uvjereni da se radi o nasilnoj smrti'', kazao je Josip Aničić, kantonalni tužitelj u Širokom Brijegu.

Do akcije je došlo nakon što je tijelo pronašao jedan ribar, a iz rijeke su ga ivukli pripadni Gorske službe spavašanja iz Ljubuškog i Čitluka.

Lana je kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara. A njen nestanak prijavili su njeni roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme s kafe s prijateljcom, kako je to rekla majci, zavladala je panika. Kako se navodi, majka je bezuspješno pokušavali dobiti Lanu na njen mobitel.

Istragom je utvrđeno da je Lanin mobilni telefon bio aktivan do Čapljine, gdje mu se izgubio signal, a pronađen je i poslat na vještačenje.

U utorak je u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru okončana obdukcija tijela tragično stradale Lane Bijedić.

Prema preliminarnim neslužbenim informacijama, djevojka je zadobila više udaraca u glavu, te su pronađeni i tragovi davljenja. Nakon toga je bačena u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, tačno ispod vijadukta autoputa.

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i dalje osiguravaju mjesto zločina, a istražitelji još češljaju teren.

Oglasili se saopćenjem iz škole koju je Lana donedavno pohađala

''Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa'', kazali su iz Građevinske škole.

U Srednjoj građevinskoj školi povodom tragične smrti mlade Lane danas su bili skraćeni časovi.

''U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani. Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika'', navodi se u saopćenju.

Policija moli za pomoć

Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona zamolili su građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja koja su interesantna za naprijed navedeni događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj stanici ili Upravi policije na telefonski broj 039 830 808.

Već su objavljenje informacije da su pronađeni tragovi koji upućuju na to da se ubijena djevojka borila sa ubicom, ali navodno nije pronađen trag koji bi odmah istražitelje uputio na trag ubice.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.