27.11.2019. 16:42
1
Profesor Adis nam donosi priču sa granice Izraela i Palestine: Palestinci iz Istočnog Jerusalema radije bi ostali pod okupacijom nego se spojili sa Palestinskom samoupravom
Adis Maksić je profesor međunarodnim odnosima na Internacionalnom Burch Univerzitetu, gdje je i šef odsjeka.

Prije nekoliko dana Maksić je bio u Jerusalemu, gdje je prisustvovao konferenciji o podijeljenim gradovima, koja je okupila ljude iz akademije i nevladinog sektora iz tri zemlje - Belfast, Nikozija i Sarajevo. Sarajevo se našlo na toj listi s obzirom na to da je podijeljeno na Sarajevo i Istočno Sarajevo. 

S obzirom da svakodnevno čitamo i gledamo prizore iz Palestine, ovo nam je bio odličan povod da razgovaramo s profesorom, koji nam je ispričao kakvo je tamo zapravo stanje, šta se dešava, te koliko ima istine u svemu što čitamo.

Razgovor sa Adisom Maksićem i njegovu priču sa granice Izraela i Palestine možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić 
Snimatelj i montažer: Almir Biber

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.