12.3.2019. 11:17
0
Volkswagen povećava proizvodnju električnih automobila u narednih deset godina na 22 miliona
Njemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je danas da planira povećanje proizvodnje električnih automobila u narednih deset godina na 22 miliona i smanjenje ugljenične emisije svojih vozila za 30 odsto.

Kompanija je prethodno imala plan da proizvede 15 miliona vozila. Prošle godine napravila je manje od 50.000 automobila koji koriste baterije. 

Kompanija se preusmjerila na električna vozila da bi ispunila nove odredbe o emisijama ugljen dioksida u Evropi. Takođe, Kina vrši pritisak da se proizvode automobili sa što manjim emisijama. 

Volkswagen je objavio da je operativni profit matične marke pao na 3,2 milijarde evra sa 3,3 milijarde prošle godine. 

U saopštenju se navodi da je operativni rezultat za čitavu grupaciju, u čijem sastavu posluje 12 automobilskih marki, povećan za 2,7 odsto, na 235,8 milijardi eura. 

Direktor Herbert Dais rekao je na godišnjoj konferenciji za novinare da je kompanija ispunila godišnji cilj u pogledu profita i ostvarila maržu od 7,3 odsto. 

(Srna / Haris Ahbabović)

Volkswagen
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.