19.3.2021. 9:01
0
Zaplijenjeni Nissan GT-R policija sada koristi za brzi prevoz organa
Poznato je da brojne jedinice policije širom svijeta imaju i nekoliko superautomobila u svojim flotama, a jedna od takvih je odnedavno i policija Portugala, konkretno Republikanska nacionalna garda.

Međutim, za razliku od recimo Abu Dabija, gdje se brojni superautomobili koriste uglavnom kao turistička atrakcija, Nissan GT-R koji koristi portugalska policija je uveden u svrhu spašavanja života, prenosi Jutarnji.hr. Ovde nam odmah na pamet pada Lamborghini Huracan (i prije njega Gallardo) koji za iste namjene koristi italijanska policija - brzi prevoz organa.

Prema GNR-u (Guarda Nacional Republicana), Godzilla je zaplijenjena i služiće za prevoz ljudskih organa u Lisabonu i Portu. U tu svrhu je dobio i posebne policijske nalepnice nanesene na plavi lak s natpisima 'GNR' i 'Transporte de Orgaos' (transport organa), a tu je i posebna policijska svjetlosna i zvučna signalizacija.

"Kvalitet i bezbjednost transplantacije organa zavise od vremena potrebnog za njen transport", piše u naslovu na postu kao i da "dolazak do odredišta u najkraćem mogućem roku" doprinosi spašavanju života".


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.