14.10.2021. 8:57
1
Haos na pomolu: Volkswagen razmatra otpuštanje 300.000 radnika
Kompanija Volkswagen razmatra otpuštanje do 30.000 radnika kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost sa igračima poput “Tesle”, piše njemački list “Handelsblat”.

List se poziva na prezentaciju izvršnog direktora kompanije Herberta Diessa.

- Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu s obzirom na nove učesnike na tržištu - rekao je portparol kompanije Mihael Manske, dodajući da je rasprava o tome u toku i da već postoji mnogo dobrih ideja, ali da još nema konkretnih scenarija.

Portparol Volkswagenovog radničkog vijeća istakao je da je on, iako neće komentarisati spekulacije o tome je li je Dis zaista to rekao, ocijenio da je “ukidanje 30.000 radnih mjesta apsurdno i neosnovano”.

Volkswagen, takođe, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije pored postojećih IPO planova za svoje odjeljenje akumulatora, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Thomas Schmall za magazin “Manager”.

(NAP)

Volkswagen
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.