18.4.2023. 13:51
0
Volkswagen planira predstaviti još deset modela električnih vozila
Njemački Volkswagen (VW) planira da predstavi još deset modela električnih vozila do 2026. i da ostaje predan Kini, gdje etablirani strani brendovi gube tlo u odnosu na spretne lokalne konkurente.

- Kao VW, ostajemo čvrsto predani Kini. Naše načelo vodilja je razvoj u Kini, za Kinu punom brzinom - rekao je Thomas Schafer, izvršni direktor VW ličnih automobila, govoreći na sajmu automobila u Shanghaiju. 

Volkswagen, najprodavaniji brend ličnih vozila u Kini decenijama, jedan je od naslijeđenih stranih automobilskih brendova čiji se udio na najvećem svjetskom automobilskom tržištu smanjuje, jer zaostaju za kineskim konkurentima u lansiranju električnih automobila.

Za prošlu godinu VW je zabilježio pad prodaje za 3,6 posto na 3,18 miliona vozila.

U februaru je kineski proizvođač električnih vozila BYD prodao više od automobila marke Volkswagen, postavši najprodavanija marka ličnih automobila u Kini drugi mjesec u četiri mjeseca.

Otkrivajući u utorak vrhunski ID.7 EV model, Schafer je rekao da Volkswagen planira da predstavi još deset EV modela do 2026. godine, prenosi RTCG.

Volkswagen je ranije najavio da namjerava da ubrza vrijeme izlaska novih modela na tržište s četiri godine na bliži prosjek od 2,5 godina za svoje kineske partnere, djelimično daljom lokalizacijom istraživanja i razvoja za kineske modele.

Schafer je rekao da kompanija ulaže velika sredstva sa svojim kineskim partnerima u zajedničkom ulaganju u dizajn, proizvodnju, kao i istraživanje i razvoj, dodajući da ima do dvije hiljade programera u svom centru za istraživanje i razvoj u pokrajini Anhui.



(Patria/A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.