3.12.2015. 21:43
0
Mehmedbašić će biti zadržan u prostorijama FUP-a, uhapšen zbog davanja mita službenicima Općinskog suda Ekremu Bezdrobu i Pašagi Selimoviću
Predsjednik Regionalne advokatske komore Sarajevo, Senad Kreho, potvrdio je večeras novinarima da će Omar Mehmedbašić biti zadržan u prostorijama FUP-a do sutra, kada se očekuje dolazak glavne tužiteljice Tužilaštva KS, Dalide Burzić.

Kreho je izjavio da je policija oduzela neke stvari prilikom pretresa Mehmedbašićeve kancelarije, ali nije rekao zbog čega je advokat uhapšen. 

Osim Mehmedbašića uhapšeni su i službenici Općinskog suda u Sarajevu Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimović. Dnevni avaz saznaje da se Omar Mehmedbašić tereti za davanje mita Bezdrobu i Selimoviću, koji su kao uposlenici Odjela za krivične sankcije posredovali da određeni zatvorenici ne idu na izdržavanje zatvorske kazne.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.