20.5.2016. 15:11
0
Pritvor za Husejina Salkića zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica stavio prijedlog za određivanje pritvora za Husejina Salkića (34) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Po naredbi nadležnog općinskog suda i nalogu Tužilaštva pripadnici Policijske stanice Gračanica su 18. maja 2016. godine izvršili pretres stana, pomoćnih prostorija, vozila i osumnjičenog u Gračanici, te su u stanu pronađena dva paketa sa ukupnom količinom od preko 180 grama opojne droge amfetamin (Speed) i manja precizna digitalna vaga.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode te je Sektor kriminalističke policije MUP-a TK izvršio kriminalističku obradu i jučer, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu,  predao Salkića u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i  ispitao osumnjičenog.

Istraga je u toku.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.