20.3.2017. 11:04
0
Bijeljina domaćin Biznis foruma „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“
Institut za razvoj mladih KULT i Grad Bijeljina organizatori su Biznis foruma „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“, koji će biti održan u srijedu, 22. marta 2017. godine u kongresnoj Sali u hotelu Drina u Bijeljini sa početkom u 9.30 sati.
U okviru Foruma, o gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Biznis forum: „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ svečano će otvoriti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.

Prisutnim će se obratiti i izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić, te gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u BiH, poput poreza na dodanu vrijednost, brojni parafiskalni nameti, a govorit će se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Neki od učesnika Foruma su: Dejan Savić, načelnik Odjeljenja za privredu, Grad Bijeljina, Zoran Pavlović, ekonomski analitičar, Ajka Baručić, ekonomska stručnjakinja u Institutu za razvoj mladih KULT, Anto Gajić, Područna privredna komora Bijeljina, Nejra Neimarlija Roić, Institut za razvoj mladih KULT.

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizuje Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Grada Bijeljina, a u okviru inicijative "Poslovni prostor BH" koju vodi Institut za razvoj mladih KULT, a koja je dio Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.