12.4.2017. 14:39
0
Delegacija iz Teherana posjetila načelnika Ilidže Senaida Memića
Delegacija 12. općine Grada Teherana predvođena načelnikom Abed Mohammad Malekijem posjetila je Općinu Ilidža, a načelnik prof.dr. Senaid Memić upoznao je delegaciju sa ekonomskom situacijom u općini, privrednim i turističkim potencijalima kao i o budućim razvojnim projektima ove lokalne zajednice.

Iskazan je obostrani interes za saradnju kako na polju kulture i sporta, tako i mogućnostima ulaganja u privredni sektor, što bi za rezultat imalo otvaranje novih radnih mjesta.

- Općina Ilidža je otvorena općina za saradnju. Mi vas smatramo svojim prijateljima jer ste to bili kad je BiH bilo najteže. Projekata je mnogo, a i volje za moguću dobru saradnju - izjavio je Memić.

Načelnik Maleki predstavio je potencijale općine na čijem je čelu ističući da Sarajevo, a i Ilidža kao dio njega se smatra prijateljskim gradom za sve dobronamjerne ljude. Prvi korak u saradnji bio bi potpisivanje Sporazuma o bratimljenju, rekao je Maleki.

Teheran je višemilionski grad, jedan od najvećih na svijetu, u kojem živi oko 12 miliona stanovnika. Grad čine 24 općine. Danas je Teheran daleko najvažnije političko, privredno, obrazovno  prometno i kulturno središte Irana. U njegovoj okolici nalazi se 50 posto iranskih industrijskih postrojenja, a odlikuje se i kvalitetnom gradskom odnosno razvijenom izvangradskom prometnom mrežom.

Gosti iz Irana su izrazili želju da načelnik sa saradnicima posjeti njihovu općinu kako bi se saradnja  nastavila.

Inače, sporazum o bratimljenju bit će potpisan i sa Općinom Stari Grad.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Muhamed Omerović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.