2.6.2017. 22:15
0
Dobavljači Konzuma BiH zadovoljni zbog povratka Mercatora
Dobavljači iz Republike Srpske koji su prisustvovali današnjem sastanku predstavnika Konzuma BiH, Poslovnog sistema Mercator, predstavnika Vlade RS, Privredne komore RS, Privredne komore Banja Luke i Konzumovih dobavljača iz RS, izrazili su zadovoljstvo zbog najave povratka brenda Mercator.
Vjeruju da je to najbolje rješenje za njih te su naglasili da će nastaviti davati podršku u daljnjem poslovanju.

Sastanak u Banja Luci bio je treći u nizu sastanaka s dobavljačima i uslijedio je nakon što su jučer u Sarajevu predstavnici Konzuma i Mercatora održali dva sastanka s više od 60 dobavljača. Cilj sastanaka je nastavak otvorenog dijaloga, te prezentacija plana ponovnog uvođenja Mercatora na tržište BiH sa strane Uprave Mercatora.

Novi koncept budućeg poslovanja maloprodaje u BiH predviđa ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH. Naglašeno je da se još radi o prijedlogu, s obzirom na to da se očekuje formalna odluka o njegovoj realizaciji. U ovoj fazi, svakako je prepoznat potencijal za uspješno vraćanje Mercatora na tržište BiH, temeljen na velikoj pozitivnoj vrijednosti ovog brenda, baziranoj na pozitivnom iskustvu s ukupnim poslovanjem Mercatora u BiH, kao i na uspješnoj saradnji s dobavljačima i pozitivnom iskustvu zaposlenih.

Naglašeno je da ovaj koncept predviđa preuzimanje svih obaveza Konzuma BiH od dobavljača kao i preuzimanje i brigu o svim zaposlenicima Konzum BiH. Istaknuto je da vraćanje Mercatora donosi dodatnu stabilnost poslovanja i sigurnost radnih mjesta te uredno i odgovorno podmirivanje svih obaveza kako prema dobavljačima tako i prema državnim institucijama.

- Sastanak u Banja Luci je nastavak razgovara koje obavljamo s dobavljačima s ciljem prezentiranja plana daljnjeg poslovanja u okviru Poslovnog sistema Mercator. Ova opcija podrazumjeva nastavak saradnje sa svim dobavljačima, uredno podmirivanje obaveza prema njima, osiguranje dodatne stabilnosti, kao i sigurnost radnih mjesta. Mercator BH već postoji, a u planu je osnivanje poduzeća u Republici Srpskoj. Moderan i kvalitetan koncept trgovine koji razvija Mercator, prenijet će se i na ovo tržište, gdje je i ranije imao pozitivna iskustva u poslovanju što je dobra baza za nadgradnju još boljih odnosa i uspješne saradnje - kazao je predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić.

U cilju otvorenog dijaloga sa svim dionicima, u narednom periodu Konzum planira održati direktne sastanke i s ostalim dobavljačima na kojima će im biti prezentirane sve informacije o planu uvođenja brenda Mercator na tržište BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.