4.9.2017. 12:53
1
U Sarajevu otvoren još jedan centar za zdravo starenje
Potpisivanjem ugovora o partnerstvu između općina Stari Grad i Centar te Udruženja "Partnerstvo za javno zdravlje" zvanično je otvoren Centar za zdravo starenje u ulici Muhameda Kantardžića.
Radi se o objektu koji je smješten na granici sarajevskih općina Stari Grad i Centar, a načelnici Ibrahim Hadžibajrić i Nedžad Ajnadžić danas su izrazili zadovoljstvo zbog prilike da i na ovaj način podrže osobe treće životne dobi i omoguće im da raznovrsnim sadržajima korisno upotpune slobodno vrijeme.

Tako je Općina Centar finansirala adaptaciju i opremanje prostora od oko 150 metara kvadratnih, a Općina Stari Grad iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila novac za finansiranje troškova stručne fizijatrijske pomoći za korisnike treće životne dobi.

Načelnik Hadžibajrić najavio je nastavak podrške te vrste i u narednoj godini, a načelnik Ajnadžić za narednu godinu najavljuje otvaranje još jednog centra za zdravo starenje na području općine Centar kao i mreže tih centara namijenjenih osobama treće životne dobi.

Zdravstveni program tog centra vodit će Udruženje "Generacija", koje je za korisnike osiguralo određenu količinu aparata za mjerenje glukoze u krvi.  

Izvršna koordinatorica Udruženja "Partnerstvo za javno zdravlje" Sejdefa Bašić- Ćatić u izjavi novinarima podsjetila je da je to udruženje prije deset godina krenulo, uz pomoć Vlade i Ministarstva vanjskih poslova Holandije, s implementacijom evropskog projekta nazvanog "Mreže centara za zdravo starenje".

U BiH ima sedam centara za zdravo starenje. Prvi centar otvoren je na području općine Novo Sarajevo, a osim u Sarajevu djeluju još centri u Modriči, Domaljevcu te u Tuzli.  

(Fena/Alen Avdić
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.