28.9.2017. 20:05
0
Denis Zvizdić odgovorio Staši Košarcu: O stavovima SNSD-a ne odlučuje Košarac i razgovori sa njim su nepotrebni
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića istupanje u javnosti parlametarca Staše Košarca ocijenio je kao potpunoi neistinito „i iskreirano na gotovo patetičan način.

"Zbog istinitog informisanja javnosti, želim istaknuti da je moja namjera kao predsjedavajuceg Vijeća ministara BiH bila da se telefonski cujem sa Klubom poslanika SNSD-a, kako sam to uradio i sa većinom drugih Klubova u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, i u cilju političke korektnosti ih informišem o namjeri Vijeća ministara da u narednom periodu obnovi proceduru u vezi sa Zakonom o akcizama. Zbog toga su iz mog Kabineta kontaktirali Klub zastupnika SNSD-a sa namjerom da telefonski razgovaram sa predsjednikom Kluba SNSD-a, ali kontakt sa Klubom nije ostvaren", naveo je Zvizdić u saopštenju koje je upućeno medijima iz premijerovog kabineta.

U četvrtak nije bilo novih konsultacija Zvizdića sa parlamentarnim strankama u vezi sa novim zakonom o akcizama.

SNSD smatra da Zvizdić nema legitimitet da bude predsjedavajući Vijeća ministara.

"Mi smo dobili poziv od predsjedavajućeg Vijeća ministara, na koji nismo otišli. Prepoznajemo politike predsjedavajućeg Vijeća minitara, koji je prethodne tri godine ignorisao stavove institucija RS", kazao je Košarac.

U dopisu Zvizdića stoji da je jasno da o stavovima Kluba SNSD-a ne odlučuje Staša Košarac i jasno je da bi razgovor sa njim bio potpuno nepotreban.

"U više navrata, putem medija, SNSD se izjasnio da će njihov Klub zastupnika glasati za akcize, tako da osim telefonske informacije nije bilo potrebe da se sastajem i bilo šta objašnjavam gospodinu Košarcu. Dakle, sa Stašom Košarcem nikada nisam niti pismeno, niti telefonski lično komunicirao. Nikada nije dobio bilo kakav poziv za sastanak sa mnom, tako da ovakav način obmanjivanja javnosti predstavlja manipulativno političko ponašanje na kako smo navikli od ovog državnog zastupnika", oštro je reagovao Zvizdić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.