4.12.2017. 18:13
1
Zvizdić u četvrtak na audijenciji kod pape Franje
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetit će u četvrtak, 7. decembra, Vatikan, gdje će biti primljen u audijenciju kod pape Franje.
Kako je saopćeno iz Zvizdićevog kabineta, predsjedavajući je danas posjetio apostolskog nuncija u BiH, monsinjora Luigija Pezzuta. Razgovarali su o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Zvizdića Svetoj Stolici i o sastanku i audijenciji kod pape Franje 7. decembra.

Razgovarali su, također, o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Složili su se da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Svete Stolice veoma dobri. Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što će se susresti sa papom Franjom i rekao da je politika mira i suživota kakvu živi i propagira papa Franjo jedino moguća na ovim prostorima.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za prevladavanje zastoja u provedbi Temeljnog ugovora između Svete Stolice i BiH. Apostolski nuncij Pezzuto je ovom prigodom zamolio za pomoć pri usvajanju zakona o neradnim danima u doba vjerskih praznika.

Tokom posjete Vatikanu, predsjedavajući Zvizdić će se susresti i sa državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom.

(Fena/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.