25.12.2017. 14:27
0
Podignuta brana na rijeci Miljacki, počela potraga za tijelom Aldina Mulića u koritu same rijeke
Brana na Bentbaši, na rijeci Miljackoj, podignuta je danas da bi se omogućila detaljna pretraga rijeke od Dolac Malte pa do ušća Miljacke u rijeku Bosnu, u potrazi za tijelom 28-godišnjeg Aldina Mulića.

Danas je trinaesti dan potrage za tijelom Mulića, koji je u noći s 12/13. decembra  upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, općina Novo Sarajevo.

S obzirom na to da je došlo do opadanja vodostaja rijeke Miljacke, stvoreni su optimalni uslovi da brana bude podignuta, kako bi se mogla izvršiti detaljna pretraga korita rijeke Miljacke. Timovi su podijeljeni u osam grupa, sa po od sedam do 14 ljudi u grupi.

U današnjoj potrazi učestvuje otprilike 70 uposlenika FUCZ, te otprilike 100 uposlenika Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, općinskih službi za civilnu zaštitu općina Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća i Ilijaš te deset pripadnika GSS Novi Grad, kao i 15 pripadnika GSS Konjic.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.