24.2.2018. 22:30
0
AccuWeather: Na proljeće jake oluje i poplave na Balkanu
Proljeće će u neke dijelove Evrope, pogotovo Balkana donijeti opasne oluje u poplave, objavio je u svojoj velikoj prognozi meteorološki servis AccuWeather.

Poručje od Njemačke od Bjelorusije i Ukrajine bit će izloženo ekstremnim uvjetima i olujama, a obilne kiše dovest će do opasnosti od novih poplava na Balkanu. 

Na zapadu Evrope se očekuje sušno i toplo proljeće. 

Oluje i jaki vjetrovi neće biti neuobičajena pojava u proljetnim mjesecima na području Njemačke i Poljske, a nisu isključene niti razorne grmljavinske oluje, piše meteorolog AccuWeathera Tyler Roys, prenosi Index.hr. 

"Već u rano proljeće očekuju se jake oluje na području Njemačke koje bi mogle dovesti do haosa u prometu. Najveća opasnost od oluja prijeti krajem aprila i početkom maja. Munchen i Berlin u Njemačkoj, Kijev u Ukrajini i Minsk u Bjelorusiji će biti u najvećoj opasnosti od učestalih grmljavinskih oluja", piše AccuWeather.

Osim oluja, ovim područjima prijete i poplave, a moguća je i pojava tornada, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.