1.4.2018. 17:36
0
Sutra izricanje presude Edinu Sakoču koji se tereti za silovanje žene i ubistvo dva lica srpske nacionalnosti u Počitelju
Apelaciono vijeće Suda BiH sutra će izreći presudu bivšem pripadniku Hrvatskog vijeća odbrane Edinu Sakoču, koji je za seksualno zlostavljanje jedne ženske osobe i učešće u ubistvu dva lica srpske nacionalnosti u Počitelju 1992. godine prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora.

Rješenjem Apelacionog vijeća od 31. oktobra 2017. godine uvažene su žalbe Tužilaštva BiH i Sakočevog branioca na presudu, te je ona ukinuta i određen novi pretres, saopšteno je iz Suda BiH. 

Nakon sprovedenog pretresa, Apelaciono vijeće je zakazalo izricanje presude. 

Sakoč je u februaru 2016. godine izručen iz SAD, gdje je 2013. godine uhapšen jer je tamošnjim vlastima davao lažne podatke o svojoj ulozi u ratu. 

Izricanje presude zakazano je za 13.00 časova. 

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.