4.5.2018. 16:20
0
Reis Kavazović i Eš-Šisri: Potreba uleme da radi zajedno na očuvanju jedinstva
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i savjetnik kralja Saudijske Arabije i član Vijeća visoke uleme Kraljevine Saudijske Arabije Sa'd bin Nasir eš-Šisri usaglasili su se oko potrebe da ulema muslimanskog svijeta radi zajedno na očuvanju muslimanskog jedinstva.

Sastanku u Sarajevu, uz delegaciju koja je doputovala u BiH sa šejhom Eš-Šisrijem, prisustvovali su i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani bin Abdullah Mominah, ataše za vjerska pitanja pri Ambasadi šejh Abdul-Medžid El-Gajs, te članovi Rijaseta i saradnici resiu-l-uleme.

Reisu-l-ulema je gosta upoznao sa članovima Rijaseta, organizacionom strukturom Islamske zajednice te trenutnom situacijom vjerskog života u BiH, a zahvalio je i na kontinuiranoj podršci Saudijske Arabije, njenih vladara, uleme i naroda.

Eš-Šisri je posebno naglasio podršku uleme Saudijske Arabije očuvanju institucionalnog življenja islama na ovim prostorima kroz Islamsku zajednicu i njenu nauk koji se temelji na hanefijskom mezhebu.

Šejh Eš-Šisri boravi u višednevnoj posjeti Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini tokom koje će imati susrete s muftijama, profesorima obrazovnih institucija Islamske zajednice u BiH i imamima, a posjetit će i institucije Islamske zajednice u Bihaću i Travniku, javila je MINA.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.