25.6.2018. 12:56
0
Službenici UIO-a otkrili migrante u kamionu dok su carinili robu
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Sarajevo otkrili su šest migrante.

Prilikom redovne kontrole carinjenja robe na carinskoj ispostavi Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje primjetili su poderanu ceradu na krovu kamiona BiH registracijskih oznaka. Detaljnim pregledom kamiona službenici UIO su pronašli šest skrivenih imigranata, pet mlađih muškaraca i jednu žensku osobu.

Isti su, prema njihovim riječima iz Iraka, a u kamion su ušli u Livnu, tako što su rasjekli ceradu na krovu kamiona. Prema daljim navodima namjeravali su se prebaciti u Italiju i dobili su informacije da ovaj kamion prevozi robu u tu zemlju.

O ovome je Uprava obavjestila nadležnu policijsku aganciju koja je dalje poduzela mjere iz svoje nadležnosti - navode iz UIO-a.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.