13.9.2018. 18:53
0
Mektića sa ambasadorom Fieldom: Jačanje vladavine prava u BiH ostaje u fokusu Velike Britanije
Velika Britanija će nastaviti da snažno podržava BiH u jačanju pravosuđa i policijskih agencija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, istaknuto je danas tokom susreta ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića i novoimenovanog britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda.

Ambasador Field je naglasio da jačanje vladavine prava u BiH  ostaje u fokusu Velike Britanije te istakao da je ovo pitanje od izuzetene važnosti za napredak i budućnost BiH.

S tim u vezi razgovarano je i o konkretnim projektima koji finasira Vlada Velike Britanije, a koji će se u narednom periodu provoditi u BiH. Ovi projekti uključuju podršku pravosuđu, efikasnijoj policijskoj razmjeni podataka i jačanju cyber sigurnosti. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.