19.10.2018. 14:40
0
Hrabra djevojčica Dalal puštena kući
"Naša mala lavica je jučer puštena kući. Ultrazvuk jetre je hvala Bogu uredan. Krvni sudovi su poprilično uredu, te su doktori odlučili da naša mrvica moze izaći iz bolnice, s tim da u ponedjeljak ima kontrolu, ukoliko se u međuvremenu ne daj Bože, stanje ne pogorša", objavili su roditelji Dalal Omerović sa čijim liječenjem i borbom je upoznata cijela bh. javnost.

Doktorica koja prati Dalal jučer je u razgovoru roditeljima rekla da je ona pravo malo čudo  te da skoro pa niko nije vjerovao da se uopšte moze izvući i preživjeti, a njen brz oporavak je sve fascinirao. 

Prva punkcija je bila dobra, druga će se raditi 60-ti dan, a treća 100-ti dan od dana urađene transplatacije. 

Njeni roditelji navode kako je bitno napomenuti, da tek urednim nalazom i treće punkcije se može pričati o tome da je malena Dalal dobila ovaj rat.  

"Nikada do sada nisu vidjeli tako jaku i upornu bebu. Trenutni problem predstavlja osip koji je za sada, hvala Bogu, primjetan samo na koži. Osip je reakcija borbe ćelija donora s njenim organima. Ova nus pojava uopće nije bezazlena, jer širenje osipa može biti i smrtonosno. Naša lavica trenutno koristi lijekove, kojih je zaista mnogo, a ona onako izmučena od svega, roditeljima stvara probleme, jer ih odbija i ne želi piti. Roditelji su zaista izmučeni i na izmaku snaga, ali bore se lavovski svaki dan", navodi se u Facebook objavi.

Za kraj roditelji poručuju:

"Dragi naši, molite i dalje za ovaj osmijeh, za našu mrvicu, našu najhrabriju bebicu. Šaljite joj vašu ljubav i pozitivne misli, jer to našoj Dalal i njenoj porodici daje snagu koja je potrebna da izađu iz ovoga svega kao pobjednici".



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.