29.10.2018. 20:15
4
Građani Sarajeva traže veće ovlasti za policiju
Više stotina građana Sarajeva odali su večeras na Trgu djece Sarajeva počast svirepo ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Građani traže hitno pronalažanje i procesuiranje ubica policajaca, kao i veće ovlasti za policiju, kako bi zaštita imovine i ljudi bila učinkovitija.

Jedan od organizatora skupa Bojan Zec Filipović izjavio je da su građani na ovaj način odali pijetet brutalno ubijenim policajcima.

"Ovdje smo i zbog toga da kažemo da ne želimo da pristanemo da živimo u društvu i sistemu koje nije spremno da rigorozno kažnjava one koji su brutalno ubili policajce“, rekao je on.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, dok su patrolirali policijskim vozilom. 

U Bosni i Hercegovina danas je proglašen dan žalosti, zbog brutalnog ubistva dva sarajevska policajca.

Policajci su sahranjeni u ponedjeljak u Sarajevu uz najveće počasti. U potragu za ubicama od petka su uključene sve sigurnosne agencije u BiH.


(NAP/Amila Alijagić)

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.