2.11.2018. 14:45
0
Formirana skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu
Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Stranka za BiH postigle su dogovor o formiranju skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu. Od 35 mandata, ovaj blok stranaka ima 19 ruku.

To je saopćeno nakon što je u prostorijama Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla održan sastanak predstavnika pet stranaka. U narednom periodu uslijediti će formiranje vlasti, a iz KO SDP Tuzla naveli su da očekuju premijersku funkciju. Također će radna grupa sastavljena od predstavnika ovih pet stranaka pristupiti izradi programa za djelovanje ove koalicije.  

Stranka demokratske akcije sa devet mandata i Pokret demokratske akcije sa sedam za sada ostaju opozicija. Pobjednička stranka u Tuzlanskom kantonu je SDP BiH.  


(Patria/ Lejla Trle) 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.