20.11.2018. 14:41
0
"Ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi"
Kamp Trnovi u Velikoj Kladuši, gdje migranti borave u šatorima već nekoliko mjeseci je u veoma lošem stanju. Dolaskom sve hladnijih dana i prvog snijega situacija postaje sve alarmantnija.

Ovo više nije migrantska kriza, jednostavno ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi, navode iz Crvenog križa Općine Ključ.

Dodaju kako je 64 migranata prenoćilo doslovno u vodi. 

"Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno. Crveni križ redovno izvještava o ovim i sličnim problemimam međutim, nemamo na pomolu nikakvog rješenja kako bi se rješila ova problematik.  I pored naših maksimalnih napora da pomognemo migrantima, sve se svodi na lanč paketima i prvoj pomoći bolisnima, dok u drugim problemima ne uspijevamo, niti je u nadležnosti Crvenog križa. Ovo je zabilježeno jutors u 7 sati, trenutno pada jaka kiša", navodi se na Facebook stranici Crvenog križa Općine Ključ. 


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.