10.12.2018. 15:04
0
Komšić: Ovo što Hrvatska radi prema BiH nije dobro
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je komentarisao posljednja dešavanja na političkoj relaciji između Hrvatske i BiH, te kazao da “ovo što Hrvatska radi nije dobro”.

“Dobrosusjedski odnosi između BiH i Hrvatske, trebaju biti temeljeni na međusobnom uvažavanju i povjerenju, nakon čega se mogu otvoriti sva pitanja o kojima kao susjedi trebamo razgovarati. Međutim, ovo što radi Hrvatska prema Bosni i Hercegovini nije dobro, takva aktivnost poništava međusobno povjerenje i duboko zalazi u negiranje suvereniteta Bosne i Hercegovine, kroz negiranje njene suverene vlasti izabrane na izborima“, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, prenosi “N1“.

Podsjetimo, nakon zajedničkog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH povodom uplitanja Hrvatske u unutrašnje odnose u BIH, uslijedile su brojne reakcije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kao i Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH je reagovalo kazavši da Hrvatska ne može odustati od “problema svog naroda” u svakoj zemlji.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.