8.1.2019. 21:30
0
Silovao Srpkinju u Odžaku: Interpol raspisao potjernicu za Jozom Đojićem
Interpol je raspisao potjernicu za bivšim pripadnikom HVO-a Jozom Đojićem, osuđenim na šest godina zatvora zbog silovanja Srpkinje u Odžaku 1992. godine.

Potjernica za Đojićem, koji je državljanin BiH i Hrvatske, raspisana je nakon što se nije odazvao na izdržavanje kazne zatvora, prenosi Birn. 

Iz Ministarstva pravde BiH rečeno je da je na zahtjev Suda BiH od Hrvatske zatraženo preuzimanje Đojićeve kazne. 

"Nadležnim pravosudnim tijelima Hrvatske, na zahtjev Suda BiH, upućena je molba za preuzimanje izvršenja kazne zatvora izrečene osuđenom u BiH", naveli su iz ovog ministarstva. 

Apelaciono vijeće Suda BiH u februaru 2018. potvrdilo je prvostepenu presudu Jozi Đojiću, bivšem pripadniku 102. brigade HVO-a, kojom je osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen na području Odžaka u julu 1992. godine. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.