21.5.2019. 14:59
0
Park očistio 41 naselje i ulicu za mjesec dana, prikupljene ogromne količine smeća
Preduzeće "Park" je od 20. aprila, kada je započela akcija "Vrijeme je da čistimo", do 20. maja od smeća i drugog otpada očistilo ukupno 11.738.574 kvadrata zelenih površina, a u prosjeku sedmično je čišćeno između dva ili tri miliona kvadrata.

Kako je saopćeno iz KJKP "Park", "ovdje se radi o ponovljenim radnjama na istim površinama, koje zahtijevaju gotovo svakodnevnu higijenu".

Već do sada pokošena je trava na 2.717.500 kvadrata travnjaka, a na 804.800 kvadrata je izvršeno izgrabljivanje i čišćenje travnjaka od smeća. Samo za trideset dana akcije radnici preduzeća "Park" prikupili su i odvezli 350 kubika otpadnog materijala.

U prvoj polovini akcije naši radnici su uz pomoć autokorpi imali intervenciju na 171 stablu, u smislu njihove sječe ili orezivanja i oblikovanja krošnji.

Prema Akcionim planu koji je preduzeće "Park" izradilo prije početka akcije predviđeno je da će u okviru akcije "Vrijeme je da čistimo" radnici "Parka" urediti ukupno 80 lokacija - naselja i ulica. Do kraja prošle sedmice očišćeno je i uređeno 41 naselje i ulica.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.