23.7.2019. 16:30
2
Bakir Izetbegović: Prvi put od novinara čujem da je moja supruga Sebija kandidat za Vladu FBiH
Sastanak lidera SDA i HDZ-a BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića okončan je bez konkretnih dogovra.

Izetbegović i Čović razgovarali su u zgradi Parlamenta BiH o formiranju nove vlasti na državnom i federalnom nivou. 

Zaključili se da u razgovore moraju uključiti i trećeg partnera, a to je SNSD.

"Bit ću sretan ako budemo imali Vijeće ministara i do početka septembra", rekao je Čović u izjavama za medije nakon sastanka.

Kako je rečeno, razgovarali su i o Aluminiju, ali i o NATO putu BiH. 

Sastanku su su se pridružili i federalni premijer Fadil Novalić, te ministrica finansija Jelka Milićević. 

"Razgovarali smo o formiranju Vlade FBiH i da naše dvije stranke naprave jedan plan, odnosno agendu. Što se tiče Aluminija to je jedna od strateških tvrtki, posebno za Hercegovinu i Mostar. Zadatak broj jedan je zbrinuti radnike i njihove porodice", kazao je Čović i za četvrtak najavio sastanak o Aluminiju. 

Izetbegović je govoreći o Vijeću ministara kazao da je pitao Čovića na šta se odnosio stav o tome "da će se okrenuti list". 

"Sve procese treba ubrzati. Po meni ima jedan detalj, a taj detalj je vladavina Ustava i zakona. Ako je Tegeltija spreman ponuditi siže programa koji će se osloniti na Ustav i zakon, mi možemo imenovati mandatara prije augusta. To je uslov SDA i ispod toga sigurno nećemo ići", poručio je Izetbegović.

On je rekao da prvi put čuje od novinara da je njegova supruga Sebija Izetbegović jedan od kandidata za Vladu FBiH.

Na pitanje o mogućnosti da SDS bude dio većine, Izetbegović je rekao da ne vjeruje kako će se to dogoditi, jer postoje izborni pobjednici.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.